Добре дошли!

Мурсалси Чай - ЖЕЛЯЗО В ЛЕГЛОТО

 

Мурсалският чай е едно от лечебните растения, които са бил­ка за вся­ка болка. Поради съдържащото се в него голямо количество  флавониди, той намалява кръвното налягане и съответно снижава риска от сърдечен инфаркт и инсулт.  Предотвратява развитието на ракови клетки, предпазва от настъпването на атеросклерозата. 

 

Открай време е използван за лечение на болести на дихателната система - кашлици, бронхити.

Помага при заболявания на бъбриците, пикочните канали, трудно уриниране проблеми с простата.

  Билката съдържа 24 микроелемента-желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий, селен,танини, етерични масла и др. В резултат на дългогодишни изследвания е установено, че местните хора, които пият този чай, почти не страдат от бъбреци и нямат камъни в тях.

Мурсалският чай е силен афродизиак и се използва за подсилване на либидото. Чаят е бил и си остава "българската виагра".

Освен многобройните си лечебни свойства билката притежава и общо укрепващо, антианимично и тонизиращо действие, забавя стареенето, неутрализира вредното въздействие на свободните радикали и подобрява еластичността и гладкостта на кожата.

Поради силно изразеното си диуретичното  действие допринася за нормализиране на телесното тегло.

За лечебната сила на мурсалския чай се чува през 70-те години на най-високо място - членовете на Полит­бюро и ЦК на БКП го приемат като висша привилегия. И оттогава тръгва друга традиция - в нача­лото на август пристига хеликоптер на УБО и в него се товарел набраният чай. Пиели го аме­рикански и руски космонавти по време на подготовката. Пиринския чай е тонизиращата напитка е присъствала на трапезата от най-древни времена.

1 продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай Низходяща Посока
 1. Мурсалски чай

  Мурсалски чай

  6,00 лв.

  Пакетът включва 40 стръка мурсалски чай.
  Доставката се извършва чрез Български Пощи.
  Цената на пакета е 6 лв.
  Цената на доставката е 3.5лв.

  Пиринският (Мурсалски) чай , или българската виагра, съдържа танини и етерични масла, желязо, цинк, натрий, магнезий, мед, кобалт. Поради голямото наличие на флавоноиди има антибактериално и антиоксидантно действие.
  Действа откашлячно, противовъзпалително и омегчително за възпалени лигавици. Препоръчва се при всички видове кашлица, бронхит, бронхиална астма и други. Може би това е най-добрата родна билка при кашлица. Местни хора споменават, че космонавти го пиели при подготовката си за полет и че бил привилегия за членовете на Политбюро на ЦК на БКП през 1970-те год.

  Японски учени, изследвали родопското дълголетие, предлагали да финансират отглеждането на лечебното растение, но по-късно българи го култивират и се заемат да го отглеждат в плантации. Научете повече

1 продукт(а)

на страница

Таблица  Списък 

Задай Низходяща Посока